Salle gelegen in Le Parc naturel des deux Ourthes

Salle maakt deel uit van de gemeente Bertogne (Pays de Bastogne) in Belgisch Luxemburg. Het is gelegen in het meest pittoreske gedeelte van de Ardennen – in de westelijke Ourthe-vallei, dat bestaat uit bossen, weiden, valleien, bronnen en beken.

Het landhuis bevindt zich midden in het hart van het natuurpark Le Parc naturel des deux Ourthes. Direct vanuit huis kunt u wandelen in de uitgestrekte bossen en door het heuvelachtige landschap met zijn talloze kleine gehuchtjes. De regio is ook uitermate geschikt voor grote en minder grote fietstochten. En bijna elk dorpje heeft zijn eigen jaarlijkse brocante en dorpsfeest!

Streekproducten

De streek van Bastogne heeft een zeer goede naam op het gebied van de gastronomie. Heel wat typische streekproducten en gerechten (met wild bijvoorbeeld) zijn aanbevelenswaardig. Er zijn niet minder dan 40 restaurants en frituren in alle prijsklassen, die grotendeels te vinden zijn in de omgeving van de markt in het centrum van Bastogne. Ook verschillende biersoorten (zoals La Troufette, La Jonquille) worden in de omgeving gebrouwen.

Naast de deur: Bastogne

De oude handelsstad Bastogne ligt op zo'n tien kilometer van de Gitel. Bastogne was in december 1944 even het centrum van de wereld. Hier vond tijdens de kerstperiode de beslissende slag plaats van de Tweede Wereldoorlog. Dit zgn. Ardennenoffensief betekende ofwel een wederopstanding van Hitler, dan wel zijn laatste wanhoopsdaad. Het bleek gelukkig het laatste te zijn. De vele doden die er toen gevallen zijn, worden hier op waardige wijze herdacht in musea en monumenten.

Wij berichten regelmatig over evementen in de omgeving op Twitter. Ook zijn er sites met toeristische informatie over Bastogne of de provincie Luxemburg.